Twee uitersten !! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu Twee uitersten !! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu

Twee uitersten !!

Door: Mariet van Knippenberg

Blijf op de hoogte en volg Mariet

03 April 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal vanuit een zonnig Florida, we hebben lekker weertje vandaag, zo'n 25C en blauwe lucht met een lekker briesje.
Na een vrije dag weer terug op het werk,het is vrij rustig en doordat ik zo'n prima resultaten had in maart mag ik de hele maand april tussen de calls door lezen, puzzelen, kleuren (net een kleuterschool af en toe). Ik ben dan ook aan een puzzel begonnen met een molen !, ik was mijn boek vergeten vanmorgen. Ook kreeg ik net een mailtje van mijn manager dat ik in een call die hij vanmorgen beluisterde 100% heb gescoord, beter kan niet.

Gisteren was een dag van tegenstellingen. We wilden de auto laten verzekeren maar toen begon mijn kies op te spelen, al in het begin van de week. Ik had een afspraak voor de tandarts om 10.30 en dat resulteerde in een behandeling van 2 uur en behoorlijk wat pijn. Het blijkt dat ik een ernstige vorm van parodontis heb (in Nederland vertelde mijn mondhygieniste al dat ik dat had maar niet zo ernstig) Dat betekent dat mijn bot in de kaak aan het verdwijnen is, dus mijn tanden en kiezen zullen uitvallen of ik krijg zoals nu een infectie. Ik kan me laten opereren hieraan, ze geven me geen garantie en het gaat behoorlijk wat kosten dus dat is van de baan. Martin heeft trouwens hetzelfde probleem. Ik kon kiezen tussen het trekken van de kies of de infectie laten behandelen en heb gisteren voor het laatste gekozen, dat betekende een verdoving (die niet helemaal werkte trouwens), het openen van het abces, onder mijn tandvlees en het spoelen ervan. Het was beslist geen pretje maar hey. Ik kreeg recepten voor een pijnstiller, antibiotica die ik omk de 6 uur moet nemen en een desinfecterend spoelmiddel, hetzelfde dat ze ook gebruikten voor het abces. De verzekering neemt maar een gedeelte voor rekening dus daar ging mijn verzekeringsgeld voor de auto. Gelukkig krijg ik de volgende week weer salaris (het voordeel van twee weken salaris betaling) en we doen dit nu woensdag als ik vrij ben. Gistermiddag heb ik lekker buiten gezeten bij Susan in de straat, ze heeft een schommelbank en is een gezellige kletstante, 57 jaar en heel sociaal.
Daarna ben ik naar Kim gelopen in de volgende straat, ze had een vraag over internet en ik heb haar geholpen om haar emailaccount op te zetten. Ze wil een internetbedrijf beginnen en had een afspraak gisteravond om naar een seminar te gaan, get rich on Ebay, ze nodigde me uit met haar mee te gaan, voor mij was het gratis. Dus snel naar huis, wat eten en omkleden en om 17.30 stond ze al voor de deur, samen met haar buurvrouw Sarah, een jonge meid van 25. We gingen naar het centrum van Jac, Crown Plaza Hotel, een heel chicque hotel. Nadat we ons gemeld hadden bij de receptie en daar ook een appeltje meenamen werden we binnengeleid in een grote zaal. Er waren zo'n 30 mensen en de presentie werd geleid door Doug die een aantal websites beheerd met producten die hij via Ebay verkoopt. Ze maken natuurlijk reclame dat het maar 34.95 per maand is, maar dat is hun partje van de koek. Het principe is dat je artikelen op Ebay zet die je via een dropshipper inkoopt. Je verkoopt voordat je inkoopt dus je stopt er verder geen eigen geld in. Doug's bedrijf beheert je website met shoppingcard en maakt die ook indien je dat wilt, maar voor de 300 dollars die Kim moest betalen voor de avond kreeg ze een cd met hoe je je eigen website maakt en een cd met dropship bedrijven. Een klant bestelt en betaalt bij jou, jij bestelt het artikel bij de dropshipper en zij versturen het voor je. Je maakt je eigen prijs, meestal is dat 50 dollar meer dan je betaalt en de prijzen die je betaalt zijn zogenaamde whole sale (inkoop) prijzen dus de klant is nog altijd met de 50 dollar extra veel goedkoper uit dan in de winkel. Wat je echter pas die avond hoort is, je hebt een extra telefoonlijn nodig, met een systeem dat de klant in staat stelt om te kiezen, een menu met..press one for sales etc. Dan heb je een merchant account nodig, bij je bank of bij een ander nedrijf zodat je creditcards kunt verwerken want dat is een veresite van de dropshipper. Paypal is leuk voor prive verkoop maar niet geschikt voor dit. Dan heb je ook nog de kosten van de dropshipper waar je ook een bedrag per maand aan betaalt, dan ook nog de kosten van een domain naam dus alles bij alles begin je met een kostenpost van zo'n 500 dollars plus nog elke maand zo'n 150 tot 200 dollars. Als je telt dat je per verkoop 50 dollars verdient dan heb je dit snel weer terug natuurlijk maar....je moet wel inspringen op de laatste trends, een goede neus hebben voor bijzondere producten. Er waren gisteravond vaaral oudere mensen die inschreven op iets waar ze geen idee van hadden wat het inhoudt, die zelfs niet wisten hoe ze met een computer moeten werken, zielig hoor !!!

Na het seminar (Kim besloot trouwens om het niet te doen) hadden we zin in wat lekkers, ze wilde margarita's gaan drinken met ons maar ik vertelde haar dat ik meer voelde voor een lekker pilje van de tap. Ze gaf me de keus tussen een restaurant en een redneckbar. Ik vertelde haar dat ik nog nooit in een bar in Jax was geweest, ze grijnsde van oor tot oor en zei, dan weet ik precies de goeie plaats. Ze nam ons mee naar Resolution, een bar bij een hotel. Er speelde een twee mans orkestje, man en vrouw die voornamelijk country en rock speelden. Er kon gedanst worden, was leuk om naar te kijken trouwens en we speelden een paar partijtjes dart. Het orkest speelde Fleetwood Mac en natuurlijk Lynyrd Skynyrd, Jacksonville's trots en we hadden veel plezier. Ik dronk twee pils, grote glazen van de tap. Het is ongeveer een halve liter per glas en geen kraag maar lekker koud, Mickolob light en na de tweede voelde ik het wel. Sarah dronk een mix drankje en na haar tweede was het tijd om haar naar huis te brengen. We hebben afgesproken dat we dit binnenkort nog eens doen, niet het seminar natuurlijk maar het uitgaan. Kim is een geweldige vrolijke meid, een spring ding die heel veel mensen kent, kortom, heel gezellgi. Ze heeft me ook gevraagd om haar te helpen met haar online bedrijfje en ze is nog met een ander project bezig waar ze ook hulp bij nodig heeft. De Amerikaans regering heeft potjes met heel grote bedragen voor mensen die een nieuw bedrijf willen starten, een huis willen kopen etc. Je moet gewoon weten waar dat te halen is en nieuwe Amerikanen zoals ik krijgen extra hulp en geld. Dat is dus een mogelijkheid om wat extra's te krijgen en zij heeft nu een drie daagse cursus om te leren hoe je dit aanvraagd.

Wow, zijn jullie al moe van het lezen?

Ik ga lekker puzzelen, een leuke beloning voor mijn harde werken en ik wens jullie een geweldig weekend !!!

Liefs..Mariet

• 07 April 2009 - 06:11

Yvonne Berden:

Mariet,

Wat leuk om elke keer die verhalen te lezen
    En fijn dat het je zo goed bevalt.

liefs

• 07 April 2009 - 08:54

Anita Princen:

Hoi Mariet,

Ik vind het altijd leuk om jouw verhalen te lezen, dan is het net of ik er zelf een klein beetje bij ben ;-)

Sterkte met het tandartsgebeuren. Als ik dat lees gaan me de haren recht overeind staan brrr!

Gr
    Anita