Fay en haar temperament
Blijf op de hoogte en volg Mariet
22 Augustus 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
We gaan de tweede dag van de storm in, Fay raast over de stad maar is gelukkig geen hurricane geworden. Een tropische storm en nu weet ik ondertussen wat dat inhoudt. Als je naar de wind kijkt kun je het vergelijken met een Nederlandse herfststorm, flinke bries en af en toe extreme windstoten, de bomen hebben het zwaar te verduren en er ligt een hele grote tak die in de achtertuin van een eikenboom is afgebroken maar de ergste overlast is het water. Dat komt met bakken omlaag, tien keer meer als een Hollands buitje. Onze achtertuin is verandert in een moeras en de kikker kwaken hun best. Zij hielden me wakker voor het grootste gedeelte van afgelopen nacht.
We hadden gstermiddag, avond en nacht geen kabel of internet en vannacht viel de sroom uit voor ongeveer 5 uur dus maar goed dat ik altijd kaarsjes bij de hand heb.
Vanmorgen kwamen we er ook achter dat we een paar lekkages hebben, het water komt binnen via de schoorsteen (handig als de open haard aan is hehe) en er is een grote plas in de muurkast in onze slaapkamer, gelukkig komt het binnen via de vloer dus er zijn geen natte kleren.
Fay zal waarschijnlijk nog tot morgenvroeg spoken maar wat wind betreft lijken we het ergste te hebben gehad. Delen van Jax staan onder water, in de lager gelegen delen in het centrum en bij het strand en de rivier. Er zijn mensen geevacueerd, triest als je midden in de nacht je huis uit moet. Gelukkig is het niet koud, het is zo'n 25C op dit moment en het is 8.27 hier
Behalve een 21 jarige vrouw uit Indiana die meende in de oceaa te moeten zwemmen, gistermiddag toen de storm echt begon en verdronk zijn er geen slachtoffers, gelukkig
Heel veel liefs van een ern nat Jacksonville en fijn weekend !!
ps...Frank, hartelijk gefelicieerd met je verjaardag op zondag, ik kan er niet zijn maar denk veel aan je, dikke kus en ik hou van je...mama XXX
22 Augustus 2008 - 12:34
Yvonne Berden:
Heb je zoveel kikkers in je Tuin ?
Fijn dat er verder niks erg is gebeurd.
22 Augustus 2008 - 12:53
Mariet:
Hoi hoi Yvonne
Ja er zijn er veel, allemaal piepkleine felgroene boomkikkers die een hoop lawaai produceren, er zitten er een paar op de raam op dit moment, ze schijnen graag op glas te zitten en hebben kleefpootjes, heel lief eigenlijk zolang ze stil zijn hehe.
Alles goed daar, Orlando is niet langs de deur, zo'n 3 uur rijden maar we wensen je heel veel plezier daar !!