donderdag 12 juni - Reisverslag uit Jacksonville, Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu donderdag 12 juni - Reisverslag uit Jacksonville, Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu

donderdag 12 juni

Blijf op de hoogte en volg Mariet

12 Juni 2008 | Verenigde Staten, Jacksonville

Twee hele goeie berichten vandaag
Zowel Charissam dochter van mijn lieve vriendin Jeanette en ook Bart, oudste zoon van mijn broer Hay zijn geslaagd voor het VWO, klasse kanjers !!! van harte vanuit een warm en vochtig Florida

Warm en vochtig, subtropisch, ik heb er eigenlijk nooit geen last van gehad waar ik tot nu toe woonde maar dat zijn de ideale omstandigheden voor......cockroaches oftewel kakkerlakken.
Deze griezels vind je in ieder huis, hoe netjes je de zaak ook houdt. Ze verschuilen zich overdag meestal in muren, pijpleidingen en hebben maar een piepklein plekje nodig on binnen te komen, ze vermenigvuldigen zich erger dan konijnen.
Een manier om van ze af te komen, voor korte tijd is veel geld te betalen en een verminator te bellen. Dan komt een man in een soort ruitepak en die sproeit je huis, niet echt hygienisch want je eten en alles wordt meegesproeid, je kunt ook zelf stomen, hetzelfde principe of zogenaamde roach hotels plaatsen, ongeveer wat wij kennen als mierendoosjes. Ook is er poeder spray en zoveel meer maar ze zeggen dat de enige levende wezens die een kernoorlog zullen overleven roaches zijn, dus het is allemaal maar dweilen met de kraan open.
Ik denk maar, elke k.lak die ik doodmaak is er een minder al zegt Martin dat het niet echt helpt maar meer voor mijn eigen voldoening is, ik geef hem gelijk !
Ik kon vannacht niet slapen en ging naar de keuken voor thee. De vloer bewoog, dus ik maak de lamp aan en het waren er zeker honderd, rond de vuilnisbak, op het aanrecht, niks is veilig en ze zijn supersnel. Je mag geen kruimeltje op het aanrecht of de vloer laten liggen, geen vuile vaat in de wasbak, zels in de vaatwasser is niks veilig. Er was geen beginnen aan dus mij restte twee mogelijkheden, naar bed gaan en hopen dat er kabouters zijn die op roaches jagen of de stofzuiger en de slag zo afsluiten dat ze er niet uitkunnen. Nu heb ik een stofzuiger vold kakkerlakken hehe, ben benieuw hoelang ze leven want er zitten natuurlijk kruimels in en zo
Ze eten zelfs zout !!
Je begrijpt nu waarom ze hier Tupperware hebben uitgevonden, als je niks afsluit zitten de bugs op de loer en ze hebben geen natuurlijke vijanden geloof ik. OOps, nu wel...Mariet !!!
Ik weet zeker dat het vanavond weer hetzelfde verhaal is maar ja, nu ik geen radio meer doe was ik toch op zoek naar een nieuwe hobby.
Nu denk niet, wat een viespeuken, want het heeft er niks mee te maken, je vindt ze echt in ieder huis, rijk en arm, in hotels en keukens, het is een onbegonnen strijd maar och, het voelt wel lekker om te jagen, moet ik eerlijk toegeven.

Dus, er zijn ook nadelen aan Florida, kakkerlakken, muggen, blijkbaar vinden die me ook veel lekkerder als mensen van hier

Krab Krab en groetjes van Mariet

• 12 Juni 2008 - 23:00

Ine:

Aaaaahhhhhh, wat erg. Ik zit hier met kippevel maar dan niet van ontroering. Als je de logeerkamer maar vrij houdt van cockroaches, tegen de tijd dat wij die kant uit komen. Kunnen ze ook bijten? Of zijn ze alleen maar eng. Sterkte ermee!!!
    Liefs,Ine

• 13 Juni 2008 - 10:02

Cindy Perfors:

IEEEEE!!! Ik lees dat je je prima vermaakt met allemaal die beetjes!!! Heb je wel nooit een eenzaam gevoel!!! Denk maar dat wij dat zijn, haha!!! Het bevalt prima daar?
    veel liefs Cindy

• 13 Juni 2008 - 13:44

Marianne:

ik geloof dat ik toch zou gaan emigreren, want ik heb het niet zo op alles wat kruipt en steekt! Misschien kun je een varaan aanschaffen of eten die geen k.lakken en mieren en muggen?
    Je kunt misschien wat vergif strooien of een gezellige poes aanschaffen!!!Heel veel plezier daar en uiteraard ook heel veel groetjes van ons allemaal.

• 14 Juni 2008 - 12:25

Patricia Geerlings:

Hoi Mariet

Nou volgens mij had ik mijn spullen gepakt hoor! kriebelt me nu al overal! Wij hebben dit ooit in Griekenland in een hotel meegemaakt, echt krijg kippenvel als ik er weer aan denk!
    Leuk om te lezen dat het verder goed met jullie gaat

Groetjes Patricia Geerlings

• 16 Juni 2008 - 07:47

Mariëlle:

Hoi Mariet,
    Hier is alles goed.
    Wat erg zeg dat je omkomt van de kakkerlakken.
    Echt niks voor mij!!!
    Ik zou de hele dag gaan lopen gillen!!!
    Hier is verder geen echt spannend nieuws.
    Vind het wel prima zo.
    Geniet met Martin maar van je leven in Amerika.

Groetjes Mariëlle.

• 17 Juni 2008 - 21:36

Marij:

ha die Mariet

Getver getver kakkerlakke
    Mer os Mariet nimt ze te pakke
    Want Tupperware is wiet te deur
    Maak mer un "Klik"-sloot op de deur

Succes dermeij

Groetjes Marij

• 18 Juni 2008 - 08:19

Derya:

Heee Mariet,

Wat goed dat je je niet zit te vervelen, je nieuwe hobby is niks voor mij, maar als jij je ermee vermaakt. Prima toch??? Hahah.
    Wel leuk dat we zo toch nog kunnen volgen wat je bezighoud. Pas goed op jezelf.
    Heel veel liefs...