Moederdag - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu Moederdag - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu

Moederdag

Door: Mariet van Knippenberg

Blijf op de hoogte en volg Mariet

09 Mei 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Braomelte sjem

Mien vingers zien blauw
de tuupkes verkleurd
ich hub mich neet geneepe
der is niks ergs gebeurd
ich waas in den haof
en zoog de braomelte stjruuk
den dink ich truk aan vreuger
as ich dae zeute geur ruuk
toen papa ze ging plukke
boete urges lang un wei
wae ware kleine blaage
en mochte natuurlik mej
hae kwaam toes met unne ummer vol
den werde ze gewasse
wae wiste wat der kome gin
en ware al aan ut vlasse
want sjem, det maakte moeder den
gevuld in put van glaas
en as ich in die ierste boterham beet
den wis ich det dit
de lekkerste sjem van de waereld waas

Allereerst natuurlijk vandaag van harte profisiat voor alle moeders met moederdag. Dir is voor mij een bijzonder weekend. Vorig jaar op moederdag kreeg ik het mooiste kado dat ik me maar kon voorstellen. Fenna wordt morgen een jaar en vanmiddag is er vast een knalfeest. Ook is het morgen de verjaardag van mijn pap die, dat weet ik, zo ontzettend van dit kleine meisje genoten zou hebben en daarboven over ons waakt.

Gisteren werd ik al verwend. Ik was al vroeg op, om 5.30 en Martin nam me mee naar Ihop, een restaurant dat vooral bekend is om hun pannenkoeken en ontbijt. Nu weten we al ondertussen dat Amerikanen toch wel een vreemde smaak hebben maar spiegeleieren op pannekoek had ik nog niet gehad en je wordt geacht daar dan bacon of worstjes bij te eten en er een zoete syrup, honing of bosbessen of zo over te gieten. De koffie was wel gelukkig erg goed.

Nadat we terug waren ging ik garagesalen,niet lang want het werd heet mensen, 35 graden en erg benauwd. Ik heb een paar leuke eiken stoeltjes op de kop getikt. Ze zijn heel kunstig gemaakt en met stof bekleed. Ze wilde er maar 8 dollars voor en ze zijn perfect voor in de slaapkamer. Ook had ze een hele krat playmobiel voor maar 75 cent dus dat ging ook mee. Ik heb dat direct in het sop gezet en buiten laten drogen. Het is de inrichting van een kasteen naar het schijnt, met ridders en prinsessen, meubels, paarden en de hele rimram, Frank speelde als kleine jongen heel graag met dit speelgoed dus ik hoop dat Ravyn er over een tijdje ook van geniet. Ik was het net op aan het zoeken op internet op de playmobiel website en ben verbaasd hoeveel dit speelgoed kost. Ee klein setje met bijvoorbeeld een slaapkamer kost 11 dollar, ik heb in mijn krat maar liefst zeker drie van deze setjes en dit is maar een klein deel van het geheel.

Gistermiddag bleven we binnen. Martin heeft de hele week keihard gewerkt en vandaag was eindelijk ook voor hem een rustdag. Ze hebben de meeste dagen van de vroege morgen (6 uur) tot in de avond geslepen en gesloopt en ze hebben heel wat koper en aluminium naar de sloop gebracht. Hij is nu helemaal donkerbruin verbrand op de plaatsen waar de zon zijn huid kan verkleuren en met zijn grijze haren ziet er dat supersexy uit. Na een mooie film en een kwebbelbezoek van Susan gingen we ons op tutten voor ons uitje. Jack en Barbara hadden ons uitgenodigd voor een bioscoopje en een etentje. We gingen naar de Imax (3D) bioscoop in Orange Park voor de nieuwe Iron Man movie. Het was een hele aardige film met spectaculaire effects op een reuze scherm en natuurlijk de hele rimram met super surround geluid zodat elke klap en boem je in je stoel doet trillen. Samen met een drankje en popcorn waren we twee uurtjes zoet. Er komen de komende week twee films uit die ik ook best wel wil zien, de nieuwe Toystory en ook de laatste Shrek dus wie weet binnenkort weer.
Nadat we weer buiten kwamen kregen Martin en ik de keuze waar we wilden eten. We wilden allebei wel steak en dus werd gekozen voor de dichtbij zijnde vestiging van Outback, een eten van Australische restaurants.

We moesten even wachten op een vrije tafel en konden toen snel bestellen. We begonnen met blooming onion, een voorafje van gefrituurde ui. Dit wordt geserveerd met een dipsausje.

Daarna kregen we ons hoofdgerecht. Ik had surf en turf, een 6 oz steak met 3 crablegs, een gepofte aardappel met sour cream en brood. Ik had er een lekker flesje Stella Artois bier besteld, een van de weinige bieren hier die niet aangepast zijn voor de Amerikaanse markt en dus de originele Belgische smaak heeft en het was heerlijk, sinds ik dus niet hoefde te rijden dronk ik later nog een tweede. Het was keigezellig maar er ging dus vanalles mis. De serveerster die blijkbaar net nieuw was moest de bestelling nog een keer komen opnemen was ze was ze kwijt. Toen was niet alles compleet, de mannen kregen geen salade en Barbara's steak was niet medium rare maar compleet bloederig. Jack vroeg naar de manager en die kwam zich uitgebreid verontschuldigen, de mannen kregen hun salade later on schalen om mee te nemen naar huis en ons werd een gratis dessert aangeboden. Dit namen we ook mee naar huis want we waren allemaal voldaan na het hoofdgerecht dus nu staan in onze koelkast twee cheesecakes met frambozensaus voor vanmiddag.
Het was ondertussen al 11 uur toen we huiswaarts reden en ik was goed moe na deze lange dag.

Nu zit ik hier te luisteren naar Minse Winse met de moederdaguitzending en hopelijk hebben ze mijn mailtje gekregen met het gedicht.

De afgelopen week hebben we weer een mijlpaal bereikt in het Amerikaanse. Ik kreeg een brief in de post met gefeliciteerd, we hebben je creditscore gecheckt en je komt in aanmerking voor een creditcard. Je creditvard score hier is heel belangrijk. In feite telt deze voor alle financiele dingen die je aanvraagt, van een lening tot een hypotheek, een bankrekening tot of je een deposit moet betalen voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Blijkbaar ben ik nu dat toch aan het opbouwen dus ik heb maar gelijk aangevraagd. Ik ben niet van plan die card echt te gaan gebruiken maar heb dan altijd wat achter de hand. Ik werd gelijk goedgekeurd en kan de kaart de komende week in de post verwachten.

Mijn hoofd is nu even leeg, eerlijk gezegd. Ik ben nog niet echt goed wakker, die tweede kop koffie heeft nog niet geholpen en ik ga na het programma nog zeker even plat.

Allemaal een fijne zondag, moederdag en voor Fenna en haar papa en mama een supermooie verjaardag. Ook voor Frits en Jeanette alvast een hele fijne verjaardag op 15 mei !!!

Liefs....Mariet xxx

• 09 Mei 2010 - 12:37

Marianne:

Ha Mariet
    Jij ook proficiat met moederdag en met de verjaardag van je kleindochter Fenna. Je gedicht over de bramen is klasse, zal ik je geleisuiker in het pakje doen? Komende week gaat het op de post. Ik heb nog een heel karwei om het vakantiedagboek uit te typen. Maar er wordt aan gewerkt. Dus laat effe wat weten over de geleisuiker.
    We hebben a.s. zaterdag een feestje gepland voor Frits maar het weer werkt tot nu toe nog niet mee. We willen graag buiten feesten, dus draai die zon maar goed op. Jullie 35 graden, wij met pijn en moeite 15!!
    Hier is alles verder okè. Iedereen geniet van de extra dagen, deze weken.
    Deze week hoef ik niet te werken want de schilder komt de lekkage weg witten.
    We moeten de hele kamer uitruimen, pokke-werk, maar ja, de rest wordt voor ons gedaan.
    Doe je sweet husband de groetjes van ons en ook voor jou een dikke knuffel van ons.
    Frits en Marianne

• 09 Mei 2010 - 12:54

Ted Nijssen:

Hallo Mariet en Martin,

Even terug. Bedankt voor je wensen t.a.v. mijn verjaardag j.l.27 april.
    We hebben mijn 65e verjaardag in Amsterdam en Utrecht gevierd, daar wonen onze kinderen. Bram had een mooi plan gemaakt voor die dag. We zijn om 1400uur gestart met limburgse vlaai in Utrecht. Het weer was stralend dus genoten van de aktiviteieten. Terrasjes, stadswandeling, klokkenmuseum, uit eten enz. We hebben in Amsterdam gelogeerd bij Laura op haar appartement. De volgende dag had Mart een vergadering in N-holland en ben ik naar het waterloo-plein gereisd om de Russische kunst te gaan bewonderen in de Hermitage aan de Amstel. Vervolgens heeft Mart mij in de latere namiddag opgepikt en zijn we weer afgereisd naar Limburg. OP 29 mei organiseren wij een groot schuurfeest op stox 1 om onze verjaardagen te vieren met, fam. vrienden, kennissen en buren. Het is toch een mijlpaal in je leven om 65jaar te worden. Gefeliciteerd Mariet met je klein- dochter Fenne die 1 jaar wordt. Nou het daar al warm zeg bij jullie, en dit is nog maar het begin. Fijn met het goede nieuws van je creditcard, en inderdaad nu kun je wat op gaan bouwen, om iets achter de hand te hebben. Heeft martin nu vast werk, of is dit tijdelijk ??.IK moet toch maar weer eens gaan luisteren naar het programma Minse Winse dan hoor ik misschien nog een gedicht van jouw Mariet. Verder gaat het hier prima. De zwangerschap bij Ingrid vordert al aardig, en ik moet het nou goed typen Mariet, Ingrid is nu ruim 6 maanden zwanger. Dit was het voor deze keer weer, het laatste nieuws van de fam. Nijssen. Tot een andere keer Mariet, het ga jullie goed. De hartelijk groeten, Mart en Ted Nijssen

• 09 Mei 2010 - 12:54

Ted Nijssen:

Hallo Mariet en Martin,

Even terug. Bedankt voor je wensen t.a.v. mijn verjaardag j.l.27 april.