T en T, zonder de A - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu T en T, zonder de A - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mariet Knippenberg - WaarBenJij.nu

T en T, zonder de A

Door: Mariet van Knippenberg

Blijf op de hoogte en volg Mariet

24 Januari 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

En dao gebeurde it den
de tornado wachtte om ut heukske
die zuus se allein maar in de film
of doe leust der euver in ein beukske
wae moste drek oetsjeije met belle
en os bureau verlaote
nao onger and met de ruk taege de moer
laeg ware alle sjtraote
weg van ut glaas, weg van de deur
en wachte toet de sjtorm oetraast waas
ut gebouw det leep noeits eg gevaor
maar ut gevierlike waas ut glaas
ik hub nog noeits zovuul raege gezeen
de wind dae sjpeule verruuk
gelukkig verleep alles good
en nao 40 minuten koste wae weer truuk
den zuus se maar weer wat waer ken doon
en hoe kwetsbaar alles ken zien
rondom os waren dake kepot en beum ginge om
maar at&t doorsjtong ut zonger ein centje pien

Hallo allemaal op deze lekker rustige morgen, het is net na vijven, ik begin aan mijn dag en mijn eerste kop koffie en het is stil op deze zondagmorgen op de radio na..De wereld is natuurlijk al wakker maar daar is hier nog weinig van te merken, Martin zit langs me een spelletje te spelen op de computer.Hij heeft amper geslapen vannacht, misschien een uurtje. Hij heeft de afgelopen week weer zijn cluster hoofdpijnen gekregen en het is grif elke avond en nacht raak. Afgelopen avond had hij de eerste aanval rond 7 uur, die ebde weg na 30 minuten en om 2 uur werd hij wakker van de volgende. Cluster hoofdpijn is iets wat hij al sinds zijn 18de heeft, het is een soort migraine maar dan qua pijn 10 keer erger. Een aanval duurt tussen 30 minuten en een half uur en komt elke dag terug voor een tijdsduur van enkele weken tot 3 maanden. Nadat de eigenlijke aanval afgelopen is die symptonen vertoont van een herseninfarct met verlammingen en zo, voelt zijn lichaam aan alsof het helemaal beurs is. We hebben gelukkig nog medicatie voor een aantal dagen en dan hopen we maar dat het weer over is, de vorige serie aanvallen duurde twee weken. Er is in de medische wereld geen verklaring voor dit fenomeen dat meestal bij mannen voorkomt, het enoge lichtpuntje is, dat de meeste mannen er na hun 50ste geen last meer van hebben.

De afgelopen week werd gedomineerd door twee dingen en ze beginnen allebei met een T, tornado en tax.
Op donderdagmiddag had ik geluk dat voordat de echte regens begonnen ik al op mijn werk was. Rond 13/30 werd het buiten behoorlijk donker, er was slecht weer voorspeld en de donder rolde. Ik zit aan het raam en de lichtshow buiten was indrukwekkend. De bliksemschichten waren veelvuldig en ik kon er niet genoeg van krijgen. Om tien voor twee werd er omgeroepen om het telefoongesprek met de klant zo snel mogelijk te beeindigen want we werden geevacueerd. Ik had nog 5 minuutjes modig en op het einde van mijn gesprek kwam mijn manager dat ik direct naar beneden moest. We werden allemaal naar de gangen beneden gedirigeerd, weg van de ramen en deuren en later naar de vergaderruimtes op de begane grond die geen ramen hebben. Ik kon door de deur via via naar buiten kijken en wow, daar ging de storm behoorlijk tekeer. De storm was niet de reden voor de evacuatie maar er was een officiele tornado waarschuwing afgegeven door de weerdienst. Als zo'n tornado het gebouw zou treffen zou het grootste gevaar natuurlijk zitten in het glas, we hebben nogal wat ramen rondom en een grote glazen koepel in het midden boven de trappen. Rond 14.30 werd het sein veilig gegeven en kon iedereen weer terug naar zijn of haar eigen plekje. De storm was nog niet over en we hadden nog de hele middag onweer en heel veel regen maar er was geen gevaar voor tornado's meer. Rondom Jacksonville was er behoorlijke schade, zo'n 125 huizen waren geraakt, daken eraf, muren ingestort en bomen om. Gelukkig waren er geen ernstige persoonlijke ongelukken gebeurd.

De tweede T staat voor TAX, dus de belasting. Op mijn werk had ik mijn W2 digitaal aangevraagd, W2 staat voor het jaaroverzicht en dat kon ik dinsdag vanuit de website van het werk uitdraaien. Ik bankier hier bij Vystar Credit Union en op hun website is een gratis belastingopgave programma, gratis tenminste als je een eenvoedige opgave hebt, geen eigen huis of zo. Het was zo ontzettend gemakkelijk in te vullen, op het W2 waren alle vakjes gemarkeerd met cijfers en letters en in de opgaaf werd daar naar verwezen. Nu heb ik in Nederland nooit zelf zoiets ingevuld, daar werd altijd door iemand anders voor gezorgd en dus was ik benieuwd hoe dit zou gaan. Ik had het binnen 10 minuten ingevuld en je ziet gedurende het hele proces wat de stand van het bedrag is, dus je kunt echt dingen uit proberen. We hebben natuurlijk maar weinig aftrek maar blijkbaar had ik veel te veel belasting over mijn loon betaald terwijl ik toch wat dat betreft op het minimale zit, dus tot mijn grote verrassing kreeg ik veel meer terug dan verwacht. De regering heeft beloofd dat als je digitaal invult in plaats van op papier dat je binnen 10 dagen het geld krijgt, andere voorwaarde is dus wel dat je een bankrekening hebt. Ik voldeed aan alle eisen dus dat betekent dat ik al de conformatie heb in mijn mail dat de IRS (Internal revenue service), die over de belastingen gaat hier in de States mijn aanvraag goedgekeurd heeft en dat ze op 29 januari het geld gaan overmaken dus begin februari zou het op mijn rekening moeten staan. Dat betekent dat het eerste wat ik dan ga doen, is een ticket boeken. Ik heb al op websites gekregen en ik zou een ticket moeten kunnen krijgen voor onder de 1000 dollars als ik niet te lang meer wacht dus ik kom er aan in mei. Waarschijnlijk vertrek ik hier op vrijdag 7 mei, dan ben ik op zaterdagmorgen in Amsterdam en als ik op zondag 16 mei weer vertrek ben ik dezelfde zondag in de avond weer hier terug. Ik kijk niet echt uit naar de lange vliegreis maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij. Waar ik me natuurlijk wel helemaal op verheug is, om zoveel mogelijk mensen weer te zien na 2 jaar afwezigheid, natuurlijk in de eerste plaats Rob, Sylvia, Frank en Fenna die in de tijd dat ik daar zal zijn alweer een jaar wordt. Moeder staat ook bovenaan op die lijst net als mijn lieve broers en mijn fantastische zus met hun families. Ik ga tegen die tijd proberen een schema op te zetten zodat ik zoveel mogelijk mensen kan bezoeken, dit ligt er natuurlijk ook aan hoe ik vervoer kan regelen en het zal een hele drukke week worden maar het wordt ook keigezellig, dat weet ik zeker !!!

Komende dinsdag ben ik al een jaar bij at&t en dat betekent dat ik 5 dagen extra vakantie krijg, mijn totaal voor het hele jaar 17 vakantie en vrije dagen heb, dat is behoorlijk veel voor Amerikaanse begrippen. Ok ga ik nu recht krijgen op betaald ziekteverlof maar hoeveel dagen dat zijn weet ik nog niet. Ook krijg ik natuurlijk een kleine opslag en dat is altijd welkom.

Het eerste uur Minse Winse zit erop en mijn tweede kop koffie is nog halfvol en ik ben voor vandaag weer klaar met schrijven. Ik wens jullie een fijne maar vooral veilige week met al die sneeuw en gladheid. Hier wordt het vandaag 24 graden dus ons hoor je niet klagen !!!
Dikke knuffel van Mariet xxxxx

• 24 Januari 2010 - 12:43

Ine:

Oh lieve sis wat goed nieuws. Het gaat door. 7 Mei valt midden in de meivakantie. Dat is de enige periode dat Vijo en ik op vakantie kunnen samen maar dat moet dan maar een jaartje wachten.
    Wat spannend allemaal daar bij jullie en wat eng ook met die tornado. Gelukkig is er niks ernstigs gebeurd.
    Fijne zondag nog en tot dinsdag aan de telefoon. (Ik heb om 4 uur een vergadering)
    En Martin, heel veel sterkte met je hoofdpijn!!
    xxx Ine

• 24 Januari 2010 - 16:19

Pauline:

Super nieuws Mariet. Als het lukt zet je mij dan later in de week op je lijstje, want wij komen 11 mei 's nachts terug van Sevilla. Malouke is gisteren vertrokken!
    Sterkte voor Martin en heel veel groetjes van ons uit Maasbree!

• 25 Januari 2010 - 21:36

Ger:

Hallo Mariet,

weer een goede engelbewaarder gehad m.b.t. die tornado. Fijn, dat je komt in mei. Goh, wat vliegt de tijd. Gister kwamen Maud, Rob en kleinzoon Cas. Zijn vanavond weer teruggegaan naar Breda. Was keigezellig. Zijn ook nog bij ma geweest. Momenteel gaat het weer redelijk goed met haar. Waar ma woonde hebben we nu eindelijk een vertrek helemaal klaar en dat is onder de grond, nl. de kelder. Is erg mooi geworden al zeg ik het (als klusser v.d. kelder) zelf. Hopelijk heb je in mei even tijd om te komen hier, waar je zoveel geweest bent.
    Vandaag is een start gemaakt met het renoveren v.d. Beekstr. Borden zijn geplaatst. Nu de rest nog... (wordt een zgn. 30 km. zone).
    Lieve groetjes v.d. Beekstr.
    J&G

• 26 Januari 2010 - 08:03

Yvonne:

Tornado's en Florida , het hoort een betje bij elkaar. Marion was er toen bang voor toen we 2 jaar geleden in Miami en Orlando waren.Maar niks gebeurd.
    Fijn dat je het hebt overleeft.En proficiat met al 1 jaar bij AT&T.
    En fijn na al die tijd dat je je fam weer gaat zien in Mei. Geniet ervan met volle teugen.

Liefs,
    Yvonne

• 29 Januari 2010 - 09:55

Anita Princen:

Hai Mariet,
    Wat heerlijk dat je naar Nederland komt! Mei is een mooie tijd hier, alles gaat dan lekker in de bloei!
    Een tornado heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen, in Australië zat ik middenin een cyclone klasse 3, en dat was behoorlijk eng!
    Ik hoop dat Martin gauw van zijn vervelende hoofdpijn af is! Brr als ik dit lees, valt mijn migraine in het niet, al weet ik wel hoe het is dat je uitval hebt in je gezicht. Het is echt eng! Je denkt dat je godweetwat hebt. Gelukkig nam mijn huisarts het zo serieus dat hij me toen doorstuurde om een MRI te laten maken. Toen die uitslag goed was, was ik wat dat betreft gerust gesteld. Het hoort er helaas gewoon bij. Bah.
    Gelukkig gaat het goed op je werk! Mooi toch een kleine opslag!
    Het is gelukkig zo weer mei! Geniet ervan.
    Wens je lieve Martin veel sterkte!!!
    X
    Anita

• 29 Januari 2010 - 13:25

Addy:

SUPERLEUK, dat je eindelijk je kleinkind zal zien ! Ik zal al je tijd maar aan je familie gunnen en stuur je veeeeel groetjes uit Weert, waar alles nog steeds goed is. Geen crisis, maar wel nog steeds veel gezelligheid.
    Doeidoei