En krabben maar !!!
Door: Mariet van Knippenberg
Blijf op de hoogte en volg Mariet
07 September 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Lekker vrij vandaag want he is Labor Day, de Amerikaanse variant op de Dag van de Arbeid in Europa. Dat betekent dat alle overheid instanties gesloten zijn maar ook veel bedrijven zijn dicht. Alle winkels en zo zijn natuurlijk wel open want je moet de mensen toch de gelegenheid geven om gld uit te geven natuurlijk.
Labor Day is de onofficiele afsluiting van het zomerseizoen en voor vele mensen is dat de laatste dag m naar het strand te gaan, het zal daar dus best wel druk zijn vandaag. Het is lekker weer, niet te heet, zo'n 30 graden en ik oe vandaag niet veel. Gisteren heb ik de hele dag spulletjes afgewassen die we gekregen hebben van Martin's vriend Jack. Die had zaterdag een garagesale en Martin mocht zijn keuze doen na afloop. We hebben ongeveer 2 grote dozenmet lijten, een hele doos manden en een hoop klein spul zoals porcelein en glas, best de moeite waard voor een eigen garagesale. Ik vond onder andere een icecrusher die ijsblokjes vergruisd, reuze hndig voor het maken van lekkere fruitdrankjes en een ijsmachine voor zef ijs te maken. Ook waren er een aantal oude kookboeken en leuke kommetjes. Een deel van jullie weten dat ik dol ben op kommetjes !!
Zaterdag ben ik de hele dag op de hort geweest met mum, haar huis werd schoongmaakt door een bedrijf en dus moest ze weg. Ik heb een aantal leuke kleren gebonden, jeans capri's en tshirts en ook boeken, video tapes van interessante films en en hele doos kaarsen in glazen met lekkere geurtjes, de vrouw wilde maar 5 cent per stuk voor ze, een koopje.
Na afloop zijn we gaan chinezen. Dat restaurant biedt een buffet aan en alles is zo lekker, een hele hoop saefood zoals garnalen en krab en wel twintig soorten kip. Ik ben dol op hun sushi met rauwe tonijn (smaakt bijna als maatjes haring) en hun toetjesbar is erg lekkr al maken ze hier alles gauw te zoet vor zmijn smaak. Daarna moest zij har boodschappen doen, ik had ook een paar dingetjes nodig zoals brood en suiker en dat betaalde ze ook voor mij, wel o aardig. Ik was alleen naar haar huis gereden, dat is ongeveer 20 km en gemakkelijk te vinden. Ze woont in een klein huis maar haar tuin is groot met veel planten in potten, veel bomen waaronder palmbomen en struiken. Het nadeel is veel muggen daar dus ik zit nu onder de bultjes en krabben maar.
Morgen heb ik ook nog vtij, ik wil vandaag en morgen poetsen en opruimen. Ian is ingetrokken bij April bij zijn grootouders en vandaag ga ik een heleboel babyspulletjes dumpen. Ik wil het bed uit de garage en de swing (babyschommel op batterijen met muziekje) Ook de doos kleren, de matras en alle toebehoren moet weg en als het kan de kinderwagen en de stoel. Ik ben hun kamer aan het schoonmaken want er zijn vlooien, veel vlooien van de hond en ik word er gek van. Ik look de hele dag met sokken aan tot mijn knieen want ze springen op me zodra ik in de buurt kom. We kunnen niet spuiten of poederen, onze kat laat dat niet toe. Dus stofzuig ik maar zoveel mogelijk. Ik wil er een gezellige guestroom van maken en hoop stiekem dat ze de dressoir laten staan omdat ze geen plaats hebben daar. Hij is groot en mooi en handig met veel lades. De baby kan nu elk moment komen en Martin begint nu ook de kriebels te voelen. Hij heeft niks met babies zegt hij maar een kleinkind is toch speciaal (zwaai zwaai naar Fenna)
Ik kreeg gisteren een mailtje van Ton Engels, mijn all time favoriete zanger, hij is ook opa geworden van een kleindochter vorig jaar november.
Susan en ik zijn alweer de twee afgelopen dagen gaan wandelen, niet zo ver, rond de blok, ongeveer 40 minuten en halverwege gaan we danaan bij Taco Bell voor een frutista, bevroren aardbeien en mango sap met stukjes fruit. Wat ik over heb als ik thuiskom meng ik met sap, zoals nu met ananas/sinaasappel en al wat er ontbreekt is de rum om een geweldige cocktail te maken.
Ik neem altijd de aardbeien/mango en Susan de aarxdbeien/aardbeien. Je moet wel vorzichtig drinken want een keer nam ik een grote slok en kreeg brainfreeze. Dat was heel erg akelig, binnn een seconde een akelig gevoel in mijn hoofd (ik kan me nu voorstellen hoe het moet voelen om een stroke te krijgen = herseninfarct) en pijn op de borst. Ik ging echt door mijn knieen op straat en wist even niet waar ik het moest zoeken.
Nou dat washet dan voor vandaag, ik ga lekker effe buiten zitten met koffie in de hoop de kolibrie weer te zijn doe al dagen rondfladdert achter in de tuin bij het tuinhuisje. Dat tuinhuisje heeft een miniveranda en ik heb daar een oude schommelstoel neergezet, uit ze zon zodat het niet te heet is.
Fijne week gewenst en voor de jarige van deze week, Paul alsnog en Cindy en Ingrid, alvast proficiat en een fijne dag !!!!!
Mariet xx
08 September 2009 - 08:25
Mariëlle:
Hallo Mariet,
Fijn om te horen dat het zo goed met je gaat, ik lees ook wel dat je veel onderneemt, heerlijk toch! Met mij is verder alles goed. Ik heb mijn vakantie er ook weer opzitten. Maar heb wel een leuk vooruitzicht: Ik ga in maart met Wendy weer naar Curacao. Daar ben ik in 2006 ook al met haar geweest. Ik kijk er echt naar uit heerlijk!!!
Nou veel liefs maar weer en tot mails.
Groetjes Mariëlle.
08 September 2009 - 12:50
Anita Princen:
Hai Mariet.
Leuk om te lezen over die garage sales. In Australië heb je die ook veel. Jammer dat dit soort dingen in Nederland helemaal niet bekend zijn. Alleen met Koninginnedag...
Gaan die vlooien over van hond op kat enz?
Wij hebben een kat en ik heb destijds een spuitbus (ipv poeder) gekocht omdat ik ook bang was vlooien binnen te krijgen.
Maar de kat heeft gelukkig nooit vlooien gehad. Ik hou het goed bij met van die pipetjes, een keer per maand in de nek. Ze zijn ook tegen teken.
Net voordat we op vakantie gingen heb ik nog een extra pipetje gegeven omdat ze toen naar het Huisdierhotel ging.
Onze vakantie zit er ook weer op. 12 dagen Rabac, Kroatië. Heerlijk, ik had best nog wat langer kunnen blijven. Vorig jaar zijn we daar ook geweest, dat was zo goed bevallen dat we dit jaar weer terug zijn gegaan.
We hebben de reis in één keer gereden. Het is wel te doen hoor. Op de heenweg hebben we 's nachts gereden en op de terugweg zijn we vroeg vertrokken. Je rijdt er toch wel zo'n 15 uur op met stop(s).
Op de terugweg was het wel wat drukker.
Ben zeer benieuwd wanneer de kleine spruit geboren wordt!
Groetjes
Anita -
09 September 2009 - 10:51
Yvonne:
Ha Mariet,
Sushi jummie, jummie.Marion en ik zijn gister weer eens Japans gaan eten. En het was echt verukkelijk.
Nog een paar weekjes en dan zitten Marion en ik ook weer in de states.
We gaan naar Washington en NY.
Fijn om te lezen dat het je zo goed bevalt. Maedje gangk zoe door.
Veul leefs,
Yvonne
09 September 2009 - 14:14
Addy:
Stilzitten is niks voor jou, maar geniet nou maar even van je paar vrije dagen ! Veel groetjes uit Weert.