wat een week !!!
Blijf op de hoogte en volg Mariet
14 Augustus 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Nadat eindelijk alles zo'n beetje weer de oude was, we kunnen nog steeds bepaalde dingen niet echt vinden trouwens, begon de vorige week heel warm. Maandag ging ik de hele dag op stap met Tom en Myra, broer en schoonzus van Martin. Ze hebben een klein striping bedrijf, alleen hun tweetjes en doen voornamelijk parkeerplaatsen opnieuw markeren. Ze wilden me beter leren kennen nadat we hun te eten gevraagd hadden in het weekend. Ik ben nu bruin, echt bruin, zelfs het verbranden viel reuze mee. Het was afzien in de zon maar ik vond het plezierig en kon zels meehelpen met meten en uitzetten. 'De rest van de week werd besteed aan voornamelijk de tuin. We hebben de pepers geplant en ik heb borders schoongemaakt, mijn voeten zijn nu bezaaid met mierebeten, ze jeuken als een gek en zien er uit als puistjes, je moet ze echt uitknijpen (lekker he!!) want het gif hoopt zich op en teveel kunnen je ziek maken. Het ziet er al aardig uit vind ik, ik heb dit weekend weer bonen geplant en ze zijn al uit. Gisteren hebben de buren hun hele schutting vernieuwd dus ook het gedeelte aan onze kant, minpuntje is wel dat er hele mooie honeysuckle (kamperfoelie) tegen groeide en die ging natuurlijk ook om maar die komt vast en zeker weer terug. Ik heb nu ook een waslijn ofschoon Martin er het nut niet van inzag, totdat ik de handdoeken erop droogde, ze waren droog binnen een half uur en nog steeds zacht, zonder stroom !!!
Ja, want we moeten nu heel zuinig zijn.
We zijn vandaag namelijk naar een immigration lawyer (immigratie advocaat) geweest, een orienterend gesprek van een half uur, voornamelijk op verzoek van Tom en Myra die gaan helpen met het sponsoren. Het blijkt dat er een zijweggetje is, zodat zij maar hoeven te sponsoren totdat ik een baan heb en zelf het bedrag kan aanvullen dat wordt veresit per jaar in plaats van de oorspronkelijke 10 jaar.
Dit kunnen we echter nooit allemaal zelf aanvragen want er komt heel veel bij kijken en we hebben dan ook besloten om de advocaat in de arm te nemen, kost 1900 dollars maar is het beslist waard denken we, dus het totale immigratie kostenplaatje komt dat op zo'n 3700 dollars (ik denk dat ik een rekeningnummer ga openen onder de noemer...help Mariet om in Florida te blijven, hehe)
We moeten morgen eerst gaan betalen want anders beginnen ze er niet aan (zo gaat dat hier) en we moeten nog wat papieren brengen en fotos. Verder gaan zij nog op zoek naar een vertaler voor mijn geboorte bewijs, dat is nog geschreven en moet officieel vertaald worden.
Dus, alles bij alles een lange maar zeer waardevolle dag.
Martin kwam me net halen om buiten naar onze gekko te kijken, die zat op de muur, klein, heel bleek en met het typische reptielentongetje dat de hagedissen hier niet hebben.
Bijna bedtijd, misschien nog naar het tweede deel van de Ringwereldfilm van Terry Pratchett kijken die ik op onze gratis movie website gevonden heb.
Willen jullie voor ons duimen, als alles gaat zoal de advocaat beweert heb ik mijn greencard binnen 4 maanden
Liefs...Mariet
14 Augustus 2008 - 05:28
Mariëlle:
Heei Mariet en Martin,
Ik ben blij voor jullie dat het jullie eindelijk wat meer voor de wind lijkt te gaan!! Ik hoop dat het allemaal lukt met die Immigration Lawyer.......
Heb je nog wat van OD gehoord of moet je daarop wachten tot je je greencard binnen hebt?
Bij mij is verder niks spannends gebeurt, het gaat hier z'n gangetje.
Nog een week werken en dan heb ik lekker 3 weken vakantie.
Bedankt nog voor je mailtje op mijn verjaardag, ik vind het geweldig dat je daar nog aan gedacht hebt!!!!
Liefs uit een herfstachtig Nederland,
Mariëlle. -
14 Augustus 2008 - 12:02
Yvonne Berden:
Ik zal voor je duimen, leuk trowues om je verhalen te lezen. -
15 Augustus 2008 - 06:15
Marie-louise:
he marietje,
fijn dat het zo goed bevald in dat verre amerika, zal voor je duimen. groetjes marie-louise -
18 Augustus 2008 - 08:57
Sanneke En Henk:
Ha Mariet,
Goed te horen dat je het zo naar je zin hebt! We doen zeker voor jullie duimen... Succes
Dikke kus