Wedergeboorte
Blijf op de hoogte en volg Mariet
24 Februari 2019 | Verenigde Staten, Jacksonville
Vleugels als fluweel
In de mooiste kleuren
Je ontwaakte op een winterdag
Om mijn wereld op te fleuren
Reikhalzend keek ik uit
Naar dit bijzondere uur
Wat Ben je mooi
Wat Ben je puur
Blijf je in mijn tuin
Nog wat Langer hangen
Ik plant bloemen
Enkel voor jou
En er is geen net wat jou zal vangen
Verblijd me met je pracht
Elegant en verfijnd
Terwijl je nectar drinkt
En op de bloemen
Met de komende lentewind meedeint
Goeiemiddag lieve mensen
Ja, mijn wondertje waar ik zo reikhalzend naar uit had uitgekeken hier gebeurde donderdag.
Ik was al bezorgd want die vlinder bleef zitten waar ie zat, ik dat emerald groene coconnetje met het gouden randje maar donderdag morgen voordat ik naar het werk ging keek ik nog even en ineens niks meer groen maar donker, net oud bloed en binnenin zag ik oranje/rood doorschemeren dus toch !
Ik zou er met liefde de hele dag langs gezeten hebben maar ja, brood op de plank en zo.Toen ik 's avonds thuiskwam keek ik natuurlijk direct en ja hoor, een lege cocon en erlangs op een blad de mooiste monarch, in volle pracht, oranje, heel warme kleuren en hij moet er niet zo lang van tevoren uit zijn gekropen want de vleugels waren nog niet droog, de vlinder kon nog niet vliegen. Zo speciaal dat ik bijna alles van dichtbij kon meemaken, ik hoop dit nog eens mee te maken, deze wedergeboorte van een grote rups naar een prachtige sierlijke vlinder..
IK ben moe en gelukkig kon ik deze week drie dagen eerder weg want er klopt iets niet, ik vergeet, misschien stress, misschien gewoon even op.
De blaasontsteking is bijna weg, laatste dag antibiotica vandaag, dat helpt natuurlijk ook niet echt en er wordt zo ontzettend meer gepushd.
Vrijdag liep ik naar boven, trap op en werd ik gestoken door een wesp, hoe die daar kwam, geen idee maar ik probeerde direct het gif uit te zuigen, mijn rechterwijsvinger, bah wat is dat vies, heel zuur en ik kreeg een benadril van Lori dus gelukkig - ik ben allergisch - had ik alleen een hele erge hoofdpijn en een stijve nek maar ik ging niet plat. Het was al zeker niet meer gebeurd sinds zo rond 2004 denk ik. Hier zijn veel wespen, er zijn altijd nesten buiten onder het dak en bij de ramen maar als je goed oplet , niks aan de hand maar ja, binnen had ik dit niet verwacht.
We hadden een paar jarigen deze week, mijn liefste vriendin Marianne op 21 februari en Mieke op 23 augustus, ik kijk er naar uit om jullie allebei snel te zien en bij te kletsen. Ook Martine was jarig op 24 februari en mijn schoonbroer Vijo is op 27 debruari de klos.
Ine en Vijo hadden geweldig nieuws want dochter Janine, haar lief Tom en hun zoontje Timo verwachten in september nummer twee. Dat wordt hun kleinkind nummer 8, dus we gaan gelijk op met ieder zeven nadat de baby van Frank en Aline er is in juni/juli en daarna gaat zij weer aan kop in september, ik denk niet dat ik haar ooit weer inhaal !!
Vrijdag eindelijk weekend, na ruim 6 weken zou er een einde komen aan mijn wachten en smachten op zaterdag. Ikwas eigenlijk van plan naar de dierentuin te gaan in de morgen op zaterdag maar er zou regen komen duis deed ik de was en ruimde op, zat hier lekker naar muziek te luisteren met een spelletje. De minuutjes gingen maar langzaam voorbij natuurlijk.
Raini wilde dat ik mee ging naar World of Nations in een park downtown aan de rivier. Ik was vorig jaar geweest, het viel me tegen, de enige Europese landen die vertegenwoordigd waren, waren Italie, Spanje en Polen en het eten was niet om over naar huis te schrijven. Dus ik bedankte en bleef thuis.
Ik maakte een flinke pan chicken noodle soep en kipsalade.
Ik had de hele week gelijnd, voornamelijk geleefd op yoghurt, druiven en kaas, niks aardappels, pasta of zo en ik was drie pond kwijt, zomaar.
's Middags kwamen Kelly en Misty, Raini had hun meiden meegenomen en zij kwamen ze ophalen. Misty moest ergens wat ophalen dus Kelly en ik hadden het huis alleen en hebben lekker gekletst.
Toen de hele bubs terugkwamen genoten de meiden van mijn kippensoep - Brynnah zei, ik eet nooit soep maar deze wil ik wel elke dag - en ineens was het zeven uur en tijd om me te douchen en op te tutten watn ik wilde om acht uur aanrijden zodat ik rond negen uur in Starke kon zijn, de band zou om 21.30 beginnen tot 1.30 dus een lange nacht vooral als je dat niet meer gewend bent na 6 weken.
Hij was zo blij mij te zien, zijn gezicht straalde en ik kreeg een dikke kus. Hij had nog steeds last van zijn keel en oor maar lang niet meer zo erg, Hij had 6 dagen niks kunnen eten of drinken, zo pijnlijk was het maar de doktoren hadden geen idee waar het vanaf kwam, Ct scan, longonderzoek, niks opgeleverd. Hij was 10 kilo kwijt geweest en ik zag in zijn gezicht dat dat gewicht nog niet terug was.
Na de tweede set had ik Glory gevraagd om tijdens de pauze wat langzame muziek te spelen en ja hoor ze wist nog waar we maanden geleden het laatst op gedanst hadden. Ricky was met iemand aan het praten en Glory die eerst niet gelukkig was met ons liep naar hem toe en zei, je moet met Mariet dansen. Het was heerlijk, alleen wij samen op de vloer en alleen op de wereld.
In de laatste pauze werd er weer een langzame song gespeeld en ineens, hij was weer met iemand aan het praten - draaide hij zich om en pakte mijn hand en zei, kom, ik wil met je dansen.
Het was een geweldig optreden, het spetterde en er werd veel gedanst. Er zat een man achter me, ik schat midden dertig en die bleef me op mijn schouder tikken. Hij zei, zijn jullie de groupies van deze band, ik moest lachen en zei ja hoor, 100%. Alweer een tikje, ik zat natuurlijk te swingen op mijn barkruk en hij zei, die andere vrouwen bewegen niet op de muziek maar jij wel, je bent de beste groupie van deze band en ze zijn hardstikke goed.
Ik had verschillende mannen die me aanspraken over de muziek, ze gaven me een hand en stelden zich voor en zeiden allemaal hoe goed het was.
Na afloop, dus om 1.30 in de nacht moest er natuurlijk eerst opgeruimd worden, half uurtje later was alles opgeborgen en in trailer en truck. Ik zei tegen Ricky, koffie of is het te laat en ben je te moe. Hij glimlachte en zei, ja dat kunnen we wel doen. Ik stapte in zijn truck na iedereen gedag te hebben gezegd.
We gingen naar IHop maar deze keer bestelde ik senioren koffie want de vorige keer hadden we de volle mep moeten betalen , 2.95 in plaats van 99 cent.
Als wij daar zitten gaat de tijd zo vlug, hij vertelde wat er allemaal gebeurd was en voor we het wisten was het verschillende koppen koffie later - ze vullen gratis bij - en reden we terug naar waar mijn auto stond. Hij wilde met me uitstappen, kussen in een auto is niet echt handig, haha
Hij wilde nog niet ophouden maar deze keer was ik weer degene die de knoop doorhakte, de parkeerplaats was ook niet echt prive dus de volgende keer gaan we dat anders aanpakken, 16 maart weer in Starke maar dan in de Downtown Grill.
Ik reed naar huis waar ik om vier uur aankwam en ging om 5 uur naar bed dus vanmorgen sliep ik uit.
Het was perfect, het enige wat ontbreekt is wakker worden samen maar daar werken we wel aan.
IK weet niet wat ik moet verwachten morgen, de komende week, ik ben weer rusteloos en dat vergeetachtige baart me een beetje zorgen maar ja, we zullen zien
Allemaal die het vieren natuurlijk een geweldige carnaval volgende week, ik heb al zoveel mooie en leuke foto's gezien en kijk uit naar meer
Alaaf, Mariet xx